Hard aan de slag voor Jimmy’s Berkelland

Ja! Jongeren, inwoners, lokale professionals én de gemeente zijn het unaniem met elkaar eens. Er moet een Jimmy’s komen in de gemeente Berkelland. Te gek dat er een nieuwe Jimmy’s bij gaat komen in de Achterhoek.

Afgelopen jaren had de gemeente Berkelland het jongerenwerk wegbezuinigd. Maar na aanhoudende klachten van buurtbewoners over overlast, klachten van jongeren dat er niks te beleven was en een steeds grotere motivatie van jongeren en inwoners om iets te betekenen voor jongeren heeft de gemeente vanaf eind 2017 weer besloten om een jongerenwerker aan te trekken.

Nicole van Vonno – oude bekende van Jimmy’s (ze was al eerder facilitator) – ging vol enthousiasme aan de slag. Ze was dan ook blij verrast dat een aantal jongeren en Veronica (zo’n fantastische bevlogen vrijwilliger waar elke gemeente er wel 1000 van wil) gelijk al aankwamen met de wens dat ze een Jimmy’s wilden.

En zo gezegd zo gedaan… Het snelste oriëntatie- en besluitvormingsproces ooit volgde! Binnen 3 maanden was het besluit gevallen. Er komt een Jimmy’s in Berkelland. En dat komt vooral door de jongeren. Wat een power en enthousiasme zit daar zeg. Zoals 1 jongere zei tijdens een partnerbijeenkomst: “Ik had zelf niet zo’n toffe kindertijd, dus ik ben letterlijk gevlucht naar Amsterdam. Daar heeft de muziekscène me gered. Ik kreeg weer zelfvertrouwen en zin in het leven. Ik wil heel graag helpen met het opzetten van Jimmy’s. Jongeren uit onze gemeente zouden hier moeten vinden wat ze zoeken en niet hoeven vluchten naar een grote stad.” En deze creativelingen waren ook nog eens los gegaan met photoshop. Ze hadden – om een impressie te geven- alvast wat Jimmy’s logo’s gephotoshopt in een paar panden die zij wel zagen zitten 🙂

Ik weet niet helemaal zeker wat de doorslag gaf, maar als ik in de schoenen van wethouder Marijke van Haaren had gestaan, dan had ik me ook met veel liefde hard gemaakt voor de betrokkenheid van dit soort jongens en meiden.

En dat is gelukt. En niet zo’n beetje ook. Ze kiezen niet alleen voor het concept Jimmy’s, ze trekken ook gelijk budget uit voor 2 locaties (handig in zo’n plattelandsregio) en een extra jongerenwerker.

Wij zien onwijs uit naar de samenwerking!

Fanny Koerts
fanny@uptous.nl

Fanny is 1 van de initiatiefnemers van Jimmy's. Ze reist het hele land rond om te helpen bij het starten van nieuwe Jimmy's. "Het leukste werk van de wereld!"