Nieuwe fase voor Jimmy’s Doetinchem

Jimmy’s Doetinchem verandert. Jongerenwerk staat nooit stil. En Jimmy’s is nooit af. Afgelopen jaren heeft Jimmy’s Doetinchem samen met jongeren veel prachtige projecten gedaan en ontmoetingen gecreëerd tussen jongeren. Zoals Kaya (20 jaar) als “Jimmy van het eerste uur” zo mooi verwoordt: “Je doet veel dingen waarvan je nooit dacht dat je het kon. Ik ben van een heel stil meisje naar een echt ondernemend type gegaan.”

Prachtige ontwikkeling die we blijven stimuleren. Want jongeren kunnen zo veel meer dan je soms op het eerste gezicht ziet.

Ook Jimmy’s Doetinchem ontwikkelt door. Ferdy (Facilitator Doetinchem): “In overleg met de gemeente en andere partners die in Doetinchem actief zijn voor jongeren hebben we besloten om de komende jaren meer te focussen op culturele projecten waarin jongeren kansen krijgen om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Helemaal passend bij de Gruitpoort, onze actieve jongeren en de kwaliteiten in ons team.

Voor informatie en advies zullen we onze samenwerking met o.a. het Buurtplein gaan verstevigen. Deze verschuiving in focus heeft ons doen besluiten om de naam “Jimmy’s”niet meer als merk uit te dragen. De visie en methode blijven verweven in ons werk. En als “Powered by Jimmy’s”team blijven we verbonden aan het #wijzijnjimmys netwerk. Zo blijven we aansluiten bij de lokale ontwikkelingen én de behoefte van jongeren.

We zijn benieuwd wat deze nieuwe focus gaat opleveren en hoe we de samenwerking met lokale partners, het #wijzijnjimmys netwerk & Up to Us zo goed mogelijk inrichten zodat we met z’n allen nog meer positieve impact kunnen creëren op het leven van Doetinchemse jongeren!”

Fanny Koerts
fanny@uptous.nl

Fanny is 1 van de initiatiefnemers van Jimmy's. Ze reist het hele land rond om te helpen bij het starten van nieuwe Jimmy's. "Het leukste werk van de wereld!"